تازه های سایت

کد مطلب: 48863
5. بهمن 1400 - 8:01
در کمیته برنامه ریزی نهاوند نسبت به کاهش میزان‌ منابع آبی شهرستان هشدار داده شد و بر لزوم مدیریت شرایط تنش آبی تاکید شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان به ریاست سرپرست فرمانداری و با حضور مدیرعامل آب منطقه استان، نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و روسای ادارات شهرستان در محل سالن جلسات فرمانداری با دستور کار بررسی وضعیت نهر شعبان در بخش کشاورزی برگزار شد.

محمد ضروری سرپرست آب منطقه ای استان همدان در این جلسه گفت: در شهرستان نهاوند تا امروز بارش ها نسبت به بلند مدت ۴۲ درصد کاهش داشته است که باید به این مورد توجه کنیم.

وی اظهار داشت: ۶۵ درصد میزان روان آب نسبت به سال گذشته و ۴۵ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.

ضروری افزود: این کاهش بارش ها زنگ خطر است چون منابع آبی کاهش داشته است و باید این وضعیت را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به فصل آبیاری کشاورزان باید با هم افزایی و مشارکت بتوانیم این تنش را مدیریت کنیم.

سرپرست آب منطقه ای استان همدان اظهار داشت: با توجه به کاهش روان آب باید انتظارات کشاورزان را بر اساس واقعیت موجود تنظیم کنیم.

ضروری گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی و بودجه ای امکان تامین اعتبار همه طرح ها نیست و باید بتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم.
 
سلگی سرپرست فرمانداری نهاوند در این جلسه گفت: انتظار ما از مدیران شهرستان این است که با جدیت اجرای طرح ها و جذب اعتبارات برابر موافقت نامه ها را پیگیری کنند و برای تخصیص اعتبارات بویژه از منابع ملی با تعامل و ارتباط مستمر با مدیران تلاش کنند.

وی نهر شعبان را مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع آب برای باغات و بخش زراعت عنوان کرد و گفت: از مجموع زمین‌های زراعی و باغ‌های شهرستان یک‌هزار و ۸۰۰ هکتار زیر پوشش این نهر قرار دارند که ۹۵ درصد این اراضی را باغات تشکیل می‌دهد.

سلگی افزود: نهر اصلی شعبان دارای ۱۴ کیلومتر طول با ۴۶۰ دریچه آبگیری است که تاکنون ۱۱۵ کیلومتر در آن با احتساب انهار فرعی بتونی شده و حدود ۵۰ کیلومتر دیگر نیاز به بتونی شدن دارد.

سرپرست فرمانداری اظهار داشت: در دو سال گذشته وضعیت رودخانه به خاطر کاهش بارندگی و آبگرفتگی با مشکلاتی روبرو بود.

وی با اشاره به شرایط خشکسالی در سال گذشته افزود: خوشبختانه با وجود کم آبی، با همکاری دستگاه‌های مربوطه، نیروی انتظامی و مردم توانستیم آب را به مزارع و باغات برسانیم و مانع از بروز مشکل جدی در شهرستان شویم.

سلگی با اشاره به افزایش نرخ حقابه کشاورزان گفت: امسال با توجه به افزایش قیمت‌ها و همچنین بالا رفتن دستمزد میراب‌ها حقابه نیز افزایش داشته که البته این رقم قابل مورد قبول بهره برداران نیست ، ولی تعیین حقابه بر اساس شرایط هر سال تعیین می‌شود.

سرپرست فرمانداری نهاوند عنوان کرد: با توجه به ظرفیت های تولید در بخش کشاورزی و باغات شهرستان نهاوند انتظار می رود با تلاش و همت جهادکشاورزی، بخشداران، دهیاران و اهالی منطقه شاهد الگوی مصرف مناسب آب و رونق تولیدات کشاورزی باشیم.

وی تصریح کرد: تخصیص اعتبارات ملی در حوزه کشاورزی برای انجام بتنی کردن نهرهای خاکی و سنتی و همچنین اجرای طرح های فنی و زیر بنایی می تواند در کاهش مصرف آب راه گشا بوده و ضمن کاهش هزینه ها، موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و اطمینان خاطر بهره برداران شود.

به گزارش پایگاه خبری گرو، با توجه به وضعیت کاهش بارش های شهرستان نهاوند و محدودیت بودجه لازم است که مسئولان استان توجه ویژه ای به حل مشکلات کشاورزان استفاده کننده از نهر شعبان داشته باشند.

با توجه به سفر احتمالی رئیس جمهور در آینده ای نزدیک به استان همدان می توان از برکات این سفر در راستای اخذ اعتبارات برای تکمیل و ساماندهی نهر شعبان استفاده کرد.

دیدگاه شما