وی ادامه داد: این آئین کار در مورد ارقامی از سیب که در شهرستان تولید شده و دارای قابلیت نگهداری خوب یا متوسط هستند، قابل اجراست و می توان آنها را از دو تا 9 ماه در سردخانه نگهداری کرد.
کمالینژاد با بیان اینکه اصول و روش نگهداری سیب تازه در سردخانه به دو صورت انجام می گیرد، عنوان کرد: در روش اول نگهداری در دمای 3 درجه به منظور کم و محدود کردن تنفس و سایر فعالیتهای حیاتی میوه، کم و محدود کردن فعالیت باکتریها، قارچها شامل کپکها و مخمرها و جلوگیری از فساد میوه همچنین جلوگیری از تغییرات سریع کیفی میوه از قبیل تغییر رنگ، رسیدگی بیش از حد و آردی و نرم شدن میوه انجام می شود.
وی اضافه کرد: در روش دوم نگهداری در رطوبت نسبی و بالا به منظور کاهش تبخیر شدید و حفظ طراوت میوه، خارج کردن یا بی اثر کردن گازهای فرار ناشی از فعالیت حیاتی سیب و همچنین نگهداری آن در سردخانه هایی که دارای آتمسفر کنترل شده هستند، می تواند مدت نگهداری بعضی از ارقام سیب را طولانی تر کند.
کمالینژاد با بیان اینکه مسئولان و کارشناسان طی بازدید سردخانه های سطح شهرستان و بیان چگونگی ثمره نگهداری برای بررسی و کنترل وضعیت فنی و بهداشتی سردخانه هاپیش از پذیرش سیب به کشاورزان توضیح دادند و یادآور شد: سردخانه های سطح شهرستان در فصل برداشت سیب آماده پذیرش ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع سیب از کشاورزان شهرستان هستند.
انتهای پیام
دیدگاه شما