به گزارش پایگاه خبری گرو، سراب گاماسیاب، آب رودخانههای متعددی را مانند حرمآباد، قلقلرود و خرمرود را دریافت میکند و پس از مشروب کردن مزارع کشاورزی دشت نهاوند، به رودخانه قرهسو و در ادامه به کرخه و در نهایت به هورالعظیم میپیوندد. این رودخانه در استان کرمانشاه به قرهسو، در استان لرستان به سیمره و در استان خوزستان به کرخه موسوم است.
آبدهی متوسط این چشمهها، حدود 5 مترمکعب در ثانیه است، در بالادست چشمهها، غاری طبیعی دیده میشود و در محوطه اطراف سراب جنگلکاری شده است، در مسیر این رود با احداث نیروگاه برق آبی و حوضچههای پرورش ماهی، در تولید برق و پرورش ماهی بهرهبرداری کردهاند، این چشمه جوشان و پرآب با ویژگیهای خاص طبیعی، یکی از جاذبههای مستعد گردشگری استان محسوب میشود.
گاماسیاب از دو کلمه گاو و ماهی تشکیل شده است، در بالای سرچشمه رودخانه در قله کوه دو محل پشت سر هم وجود دارد که برف آنها در بیشتر سالها آب نمیشود و این دو محل در قله کوه گرو و در سمت رو به شمال آن به طرف نهاوند واقع شده است و معمولا تا اواخر تیرماه برف آن دو قسمت تا حدی ذوب میشود که در نهایت به شکل یک گاو و یک ماهی به دنبال هم نمایان میشود.
گفتنی است در سفرنامههای مختلف هر کدام به نوعی از گاو و ماهی نام برده و متذکر شدهاند که آن گاو و ماهی حافظ مردم نهاوند است و آب رودخانه گاماسیاب از برفهای مذکور حاصل میشود.
وجود کوههای مرتفع با برف دائمی و آب فراوان و پاکیزه و سرد و هوای دلپذیر و مطبوع کوهستان، جذابیت خاصی به این سراب بخشیده و موجب جلب و جذب مشتاقان کوه و کوهپیمایی و کوهنوردی شده است، بیجهت نیست که از شهرستان نهاوند و شهرهای مناطق دیگر برای کوهنوردی و صخرهنوردی به این نقطه روی میآورند. وجود غار بزرگ و طویلی که در این سراب قرار دارد، خود از دیگر جاذبههای گردشگری سراب گاماسیاب است. همچنین آب این سراب قابلیت پرورش انواع ماهیهای سرابی مانند قزلآلای رنگی را دارد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما