تازه های سایت

کد مطلب: 28596
13. آذر 1395 - 8:54
شهرستان نهاوند در سال جاری با 16 مورد وقف بیشترین تعداد موقوفات استان همدان را به خود اختصاص دادند.

به گزارش پایگاه خبری گرو، وقف که در بسیاری از روایات اسلامی به‌عنوان صدقه جاریه تعبیر شده آثار و برکاتی را در جامعه به‌جای می‌گذارد که هم امروز ثمر می‌دهد و هم برای نسل‌های آینده نیز مثمر ثمر خواهد بود.

موضوع وقف در کلام امامان معصوم و بزرگان دین نیز از جایگاه والایی برخوردار است چون در دین اسلام بعضی آثار هستند که بعد از مرگ هم برای انسان موجب ثواب و خیر می‌شود و موضوع وقف مصداق بارز این مورد است.

برجای ماندن آثار مثبت از انسان بعد از مرگ او که با وقف وسایلی و ابزارهایی که از آن‌ها استفاده می‌کرده به وجود می‌آید و برجای گذاشتن آن‌ها به‌منظور بهره‌مندی سایر مردم از آن‌ها در حساب خداوند بسیار پرارزش است و به‌حساب خواهد آمد.

کمک به تعلیم و تحصیل رایگان با احداث مدارس و کتابخانه‌ها، کمک به معالجه و درمان بیماران با استفاده از درآمد موقوفات با نیت به عمل واقف، حمایت از فقرا و مساکین و ایتام و کمک به احداث مراکز بهداشتی و درمانی ازجمله مواردی است که با وقف در جامعه به وجود می‌آید که البته موارد استفاده از موقوفات با توجه به نیت واقفان بسیار زیادتر از این مورد است.

مردم متدین شهرستان نهاوند نیز با توجه به موارد بالا موقوفات زیادی را با نیات خیرخواهانه وقف کرده‌اند تا هم در این دنیا برای آن‌ها منشأ خیر شود و هم سعادت اخروی را به همراه داشته باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فیض‌الله اسد پور رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند در گفت‌وگو با ما در مورد وقف‌های شهرستان نهاوند می‌گوید: وقف چشمه همیشه جاری است که برکات زیادی در جامعه دارد که بافرهنگ سازی بیشتر در این زمینه باعث می‌شود مشکلات زیادی از جامعه حل شود.

وی اظهار داشت: موقوفات در شهرستان نهاوند با نیت‌های مختلفی انجام می‌شود و با توجه به اینکه عمل به نیات واقفان واجب است بنابراین همه تلاش ما در این اداره در راستای اجرای امینانه نیات واقفان است.

اسد پور افزود: افزایش تعداد موقوفات در شهرستان در سال‌های اخیر طبق آمار افزایش‌یافته و امسال نیز تا به امروز چنین مورد وقف در شهرستان نهاوند ثبت‌شده است.

وی گفت: جاری شدن این فرهنگ در جامعه می‌تواند بسیاری از کمبودها را رفع کند بنابراین رسانه‌ها در این زمینه می‌تواند نقش مهمی داشته باشند تا مردم را به امر ترغیب کنند و باعث شوند همه جامعه از موقوفات استفاده کنند.

رئیس اداره اوقاف نهاوند اظهار داشت: در شهرستان نهاوند 486 موقوفه داریم که درامدهای آن‌ها با توجه به نیت واقفان هزینه می‌شود و امیدواریم که این تعداد تا پایان امسال افزایش یابد.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 16 مورد وقف جدید در شهرستان نهاوند به ثبت رسیده است که بیشترین میزان در استان همدان است.

اسد پور با اشاره به نیت واقفان گفت: نیت اکثر واقفان ساخت مسجد، حسینیه، کمک با افراد نیازمند، کمک‌تحصیلی، کمک به ازدواج جوانان است.

وی اظهار داشت: برخی از موقوفات به چند وقف به نام رقبه تقسیم می‌شوند که در شهرستان نهاوند تعداد 667 رقبه داریم که در آن‌ها به نیت واقفان عمل می‌شود.

رئیس اداره اوقاف نهاوند افزود: با وقف‌های چند روز گذشته در شهرستان نهاوند اشاره کرد و عنوان کرد: در چند روز اخیر دو موقوفه جدید در نهاوند داشتیم که وقف یک واحد آپارتمان مسکونی در شهرک شهید حیدری و یک قطعه زمین در روستای چغا این دو مورد بوده‌اند.

اسد پور عنوان کرد: تلاش می‌کنیم با عمل به نیات واقفان و جذب خیرین، تعداد موقوفات شهرستان را افزایش دهیم، چون عمل به نیات واقفان باعث می‌شود تا اعتماد واقفان افزایش‌یافته و درنتیجه تعداد موقوفات بیشتر می‌شود.

وی در پایان گفت: ضرورت دارد همه به‌نوبه خود به ترویج فرهنگ وقف کمک کنند تا همشهریان نهاوندی نیز به این امر تشویق شوند و موقوفات نهاوند نیز افزایش یابد و درنتیجه مشکلات جامعه کاهش یابد.

در ادامه به سراغ یکی از واقفان شهرستان نهاوند رفتیم که چند وقت پیش منزل مسکونی 200 میلیونی را وقف کرده بود.

خانم اکرم حیدری که از فرهنگیان شهرستان نهاوند  است در گفت و گو با ما می‌گوید: هدفم از این کار فقط رضای خدا و کمک به جوانان بوده است تا بتوانم باری از روی دوش آن‌ها بردارم.

وی افزود: وقف یکی از سنت‌های حسنه اسلامی است که در دین اسلام تأکید بسیاری بر انجام آن شده است که عمل به این سنت حسنه بسیاری از نیازها و کمبودهای اقتصادی، اجتماعی و آموزشی و فرهنگی جامعه حل‌وفصل خواهد شد.

 

1065139

 

 این واقف نهاوندی گفت: منزل مسکونی 200 متری خودم را با نیت کمک به ازدواج جوانان، ترویج فرهنگ قرآن و امور خیریه وقف کرده‌ام که امیدوارم موردقبول خداوند قرار بگیرد.

وی افزود: از این کار خوشحالم و امیدوارم که زوج‌های جوان و کسانی که از این موقوفه بهره می‌برند ما را هم دعا کنند.

خانم حیدری اظهار داشت: فرهنگ حسنه وقف یکی از مواردی از اسلام است که اگر نهادینه شود و در بین کسانی که توانایی مالی دارند جا بیفتد بسیاری از مشکلات جامعه را حل می‌کند.

وی در پایان گفت: وقف یک صدقه جاریه است که این موضوع باید توسط رسانه‌ها و روحانیون در بین جامعه ترویج شود چون وقف آثار زیادی در زندگی انسان‌ها دارد.

انتهای پیام/

478625

دیدگاه شما