به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عصر روز گذشته اتفاق ناگواری در استان لرستان و شهرستان خرم آباد افتاد و در پی وضعیت جوی نا مناسب و بارش باران و تگرگ شدید، باعث شد شهر خرم آباد با سیل کم سابقهای روبرو شد که در پی آن آب باران سطح بسیاری از معابر و خیابان های مرکز لرستان را در پی گرفت.
وی گفت:آب به تعدادی از منازل و مغازهای مردم وارد شد و خساراتی زیادی را به بار آورده است.
آریایی اظهار داشت: در زیر گذر به خصوص زیر گذرمیدان امام حسین (ع) تجمع زیادی آب باعث شد که تعدادی زیادی از خودرها دچار خسارت شوند ولی خوشبختانه خسارات جانی را در این قسمت ما نداشتیم.
مدیر کل بحران استان بیان داشت: در خیابان شورا به لحاظ حجم زیاد روان آبی که در این خیابان وجود داشت دو نفر دانشجوی دخترکه قصدعبور از کانال را داشتند به داخل کانال سقوط کردند که متاسفانه یکی از آنها فوت و دیگری در بیمارستان شهدای عشایر بستری است و وضعیت مناسبی ندارد و دربخش مراقبت های ویژه آی سی یو بستری هستند.
وی در پاسخ به خبرنگار که پرسیدند میزان خسارت مشخص شده است یا نه این طور جواب دادند وگفت: قبل از اینکه حادثه و یا سیلابی اتفاق بیفتد کارگروهی را تشکیل می دهیم ومیزان خسارات بخش های مختلفی را بررسی وارزیابی می کنیم و پس ازجمع بندی برای تامین اعتبار به وزارت کشور فرستاده می شود.
آریایی افزود: با توجه به حساسیت های که استاندار لرستان در زمینه حادثه داشتند در روز دوشنبه راس ساعت 22 جلسه شورای مدیریت بحران استان در استانداری را تشکیل دادند و دستوری را صادر کردند که کارگروهی متشکل از دادستانی استان، مدیریت بحران نیروی انتظامی، شهرداری و فرمانداری خرم آباد، بحث جاری شدن سیلاب و تلفات انسانی را که داشتیم مورد بررسی قرار بدهند و افرادی را که در این قضایا مقصر شناخته شدند به سیستم حاکم قضایی معرفی کنند.
این مسئول به خسارات دیگردر استان اشاره کرد و افزود: طبق پیش بینی ها بارندگی های به صورت رگباری و پراکنده بوده است و فقط محدوده شهر خرم آباد دچار بارندگی شد؛ ایستگاه سیستم هواشناسی ما در فرودگاه خرم آباد میزان بارندگی را یک میلیمتراعلام کرد ولی در روستای ایمان آباد در شمال خرم آباد میزان بارش 10میلیمتر ثبت شده است لذا در محدوده دره شهر خرم آباد این بارش ادامه داشت و وبارشی در سطح شهرستان ها نداشتیم.
آریایی درمورد تصمیمات گرفته شده در جلسه شورای مدیریت بحران خاطر نشان کرد: زیر ساخت های شهری جز نقاطی که ما شاهد آب گرفتگی آنها هستیم کانال های که گنجایش روان آب ها را ندارند توسط شهرداری بازبینی شود بعضی از زیر گذر ها مشکل جدی دارند به خصوص زیر گذر میدان امام حسین (ع) که متاسفانه در هر بارندگی آب در آن جمع و منجر به خسارت می شود و این نیاز پیگیری جدی شهرداری را می طلبد لذا تمام دستگاههای اجرای موظف شدند که به کمک شهرداری بیایند به لحاظ اینکه شهرداری توانایی تسهیلات لازم را ندارد که بتواند پاسخگویی در بحران ها باشند .
یکی دیگر از تصمیماتی که در این کارگروهی گرفته شده است این است که علل وقوع این قضیه را بررسی و به اطلاع استاندار لرستان برسانند و این بحث از طریق قضایی هم پیگیری خواهد شد.
اگر چه بروز زلزله ، سیل ، طوفان و سایر حوادث ناگوار طبیعی در تمام نقاط دنیا اتفاقاتی پذیرفته شده و صد البته مهار شده یا لااقل درس آموز برای آینده است اما این حوادث تلخ و ناگوار وقتی ناشی از سوء مدیریت و عدم توانائی مسئولان شهری در پیش بینی و جلوگیری از تلفات جانی یا مالی برای شهروندان باشد داغ ماجرا را صد چندان می کند.
براستی چرا به محض کوچکترین بارندگی تمامی معابر شهری در شهر خرم آباد دچار آبگرفتگی شده و سیلاب به مغازه ها و منازل مردم سرازیر می شود؟
مسئولین شهری کجای این ماجرا قرار دارند؟ اگر قرار است تحت هر شرایطی مردم دچار آبگرفتگی و سیل شوند پس مسئولان شهری در این بین چه وظیفه ای دارند؟
مردم لرستان هنوز فراموش نکرده اند که درست یک سال پیش در چنین روزهایی (7 آبان ماه 1394) خانواده ای سه نفره (زن و شوهری جوان به نامهای «علی دوستمحمدی»و «زینب محمدی» به همراه دختر بچه 7 ساله شان «آدرینا محمدی») در سیل ویرانگر رودخانه در منزل مسکونی خود(زیرزمینی در کنار رودخانه ساحلی کوهدشت) دچار آبگرفتگی شده و در میان گل و لای سیلاب مظلومانه خفه شده و جان به جان آفرین تسلیم کردند.آنگونه که مسئولان استانی اعلام کردند آن حادثه بیش از 2000 میلیارد خسارت مالی نیز بر جای گذاشت.
دو سال قبل (28 مهر ماه 1393 ) در حادثه ای مشابه یک معلم لرستانی(مرحوم کاظم صفرزاده) به همراه 3 نفر از دانش آموزان یک مدرسه شبانه روزی(وحید سپهوند، امین قوچی و امین رحیمی)در محل پل شوراب جاده پلدختر- خرم آباد ، دچار سیل شده و جان خود را از دست دادند.
براستی مسئولان بی کفایت لرستان چرا از حوادث ناگوار و تلخ سالهای قبل درس عبرت نگرفته و نمی گیرند؟
حادثه تلخ مرگ این دختر دانشجوی ایلامی اذهان عمومی در کل کشور و به خصوص خرم آباد را جریحه دار کرده است.مردم محروم و دردمند لرستان از ریاست محترم جمهور انتظار دارند جهت فروکش کردن داغ اذهان جریحه دار شده ناشی از این مصیبت اقدام به برکناری تمامی مسئولان بی مسئولیت مقصر در این حادثه نماید.
آقای رئیس جمهور !
هر سه زیرگذر بی کیفیت و زیانبار احداث شده دولت قبل در شهر خرم آباد (زیرگذرهای میادین شقایق، شمشیرآباد و کیو)در روزهای بارانی به دریاچه هایی خطرناک تبدیل شده اند که هر روز و هر لحظه جان شهروندان خرم آبادی را تهدید می کنند.
مطمئن باشید با زیرساختهای بیمار و شکننده ای که مدیران نالایق و ناکارآمد و سیاست پیشه دولتی در این شهر ایجاد کرده اند مردم باز هم از این حوادث تلخ و ناگوار خواهند دید!
جناب آقای رئیس جمهور!
یک بار در تاریخ لرستان به مردم نشان دهید که مدیران نالایق و ناشایست در هر رده و مقامی اگر خدمتگزار مردم نباشند صندلی های ریاستشان بسیار لغزنده و بی اعتبار است.
سیل خرم آباد هشداری برای لرستان
سیل روز گذشته خرم آباد و قربانی گرفتن این سیل هشداری برای شهرستان های اطراف به خصوص چگنی است که در سال های گذشته علاوه بر گرفتن قربانی، خسارات بسیاری در این شهرستان بعمل آورده است.
انتهای پیام/گ
دیدگاه شما