احمد باقری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گرو، گفت: با توجه به اهمیت کنترل بیولوژیک بهمنظور کاهش مصرف سموم شیمیایی و خطرات ناشی از استعمال سموم، ضرورت استفاده از حشرات مفید بهعنوان عوامل بیولوژیک در مزارع احساس میشود.
وی اظهار کرد: در جهت کاهش جمعیت آفت و عدم خسارت به محصول استفاده از عوامل بیولوژیک در قالب طرح مدیریت تلفیقی آفات امری مهم به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: بر همین اساس عملیات رهاسازی زنبور " تریکوگراما " و زنبور "براون " در مزارع ذرت این شهرستان برعلیه آفت کرم ساقه خوار ذرت (سزامیا) آغاز شد.
وی بیان داشت: این عوامل با پارازیته کردن لارو و تخم کرم ساقه خوار ذرت موجب کاهش خسارت به محصول میشوند و از رسیدن ضرر و زیان به کشاورزان جلوگیری میکند و به افزایش محصول کمک میکنند.
باقری گفت: در شهرستان نهاوند طی 5 سال گذشته بهطور میانگین حدود 2 تا 3 هزار هکتار از اراضی آلوده ذرت علوفهای تحت عملیات مبارزه بیولوژیک و آزادسازی حشرات مفید قرارگرفته است که اثرات مفیدی را نیز در برداشته است.
وی افزود: این عملیات در سه مرحله با توجه به وضعیت رویشی محصول و حشره انجامشده است و امسال نیز ادامه خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: در سال جاری نیز پیشبینی میشود 3 هزار هکتار از اراضی که شامل مزارع علوفهای و دانهای میباشند تحت عملیات رهاسازی قرار گیرند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما