به گزارش پایگاه خبری گرو، سید ابوالقاسم بنیهاشمی با بیان اینکه کوچنشینی کهنترین شیوه زیستن بشر است که تابهحال بهجای مانده است، گفت: عشایر به شیوهای جذاب زندگی کرده و توانستهاند پس از سالها همچنان سنن و آدابورسوم گذشته خود را حفظ کنند.
وی مهمترین خصوصیت عشایر را برخلاف زندگیهای شهری و روستایی کوچ رو بودن و سکنی گزیدن در سیاهچادرها عنوان کرد و گفت: عشایر از ۱۵ اردیبهشتماه تا اواخر آبان ماه در شهرستان نهاوند حضور دارند.
وی تعداد خانوارهای عشایر نهاوند را یک هزار و ۴۶۰ خانوار اعلام کرد و گفت: این خانواده ها شامل دو نوع عشایر نیمه کوچ و کوچ رو میشوند.
بنیهاشمی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد جمعیت عشایر استان را عشایر نهاوند تشکیل میدهد، گفت: عشایر نهاوند دارای ۶۰۰ هزار رأس دام هستند که از تولیدکنندگان ساده و کمتوقع جامعه محسوب میشوند.
وی دو ایل ترکاشوند و حسنوند را مربوط به شهرستان نهاوند عنوان کرد و گفت: این دو ایل خود نیز دارای تعدادی طوایف بانامهای رحمتی، گرگه ای، سلیمانی، نظری، میرزا جان و برام هستند.
وی با بیان اینکه عشایر جاذبهای برای صنعت گردشگری استان محسوب می شوند، عنوان کرد: هرساله عشایر کوچ رو ییلاق خود را در نهاوند و قشلاق را در استانهای ایلام و خوزستان سپری میکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما