به گزارش سایت گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، این روزها در ادبیات سیاسی مسئولان کشوری می توان واژه های مختلفی را شنید که گاهی طعم شیرین مقاومت را می دهند و گاهی هم تلخی سازش بدون عزت را به زبان می چشانند.
در ماه ها و روزهای اخیر موضوع برجام و پرداختن به مسائل هسته ای نه تنها مردم و مسئولان داخل کشور بلکه در آن سوی آبها نیز افرادی را درگیر خود کرد و در این میان برخی که فکر سود در ذهنشان پرورش می یابد در صدد وارد شدن به کشورمان هستند.
رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مختلف و طی سخنرانی های متعددی از این فکر غربی ها به عنوان “نفوذ” نام بردند؛ واژه ای که در سیاست های نرم غربی ها خصوصا آمریکایی ها جریان پیدا کرده است و در ابعاد مختلف دیده می شود.
رهبر معظم انقلاب: مذاکره آمریکا با ایران یعنی نفوذ!
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح ۱۵ مهرماه در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید براینکه مذاکره با آمریکا ممنوع است، بیان داشتند: مذاکره آمریکا با ایران یعنی نفوذ. میخواهند راه را باز کنند برای تحمیل؛ در همین مذاکرات هسته ای، هرجا فرصت پیدا کردند یک نفوذی کردند.
ایشان با اشاره به همراهی و همکاری آمریکا و جریان صهیونیستیِ ضد بشریت، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است.
اما در این میان نمایندگان ملت هم با درک صحیح از این سرمشق رهبر انقلاب در مواجهه با رویکرد جدید غربی ها سمت و سوی دیدگاه های خود را به طرف های غربی نشان دادند.
جوکار: نفوذ اقتصادی یکی از مهمترین سیاست های غربی هاست
محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی تهران نیوز؛ با اشاره به اینکه آمریکایی ها در مذاکرات هسته ای با کشورمان تغییر راهبرد داشته اند، گفت: باید در دوران پسا تحریم به این تغییر راهبرد آمریکایی ها توجه کرد تا شاهد نفوذ در کشور نباشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جنبه های مختلف سیاست نفوذ غربی در کشور و اهمیت توجه به این ابعاد، تصریح کرد: دوران پسا برجام شرایطی را ایجاد می کند که آنها در راستای منافع خود بدنبال نفوذ باشند اما در این میان نفوذ اقتصادی یکی از مهمترین سیاست های این مهم تلقی می شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه غربی ها با استفاده از شرکت های چندملیتی و بزرگ به دنبال ایجاد برقراری روابط اقتصادی و نفوذ در این عرصه هستند، گفت: نباید ساده اندیش بود تا سیاست های غربی های در دوران پسابرجام تحقق یابد.
این مهم در حالی است که دکتر روحانی در طی دیدارهای خود در اولین روز سفرش به نیویورک در ضمن اشاره به توافق هسته ای، شرایط منطقه ای را به تعمیق روابط ایران و اروپا ارتباط داد.
روحانی: همکاری های اقتصادی، یکی از راه های کاستن فاصله میان ایران و آمریکا است
دکتر روحانی در نشست با مدیران شرکت های تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا به مذاکرات گسترده شرکت های بزرگ اروپایی و آسیایی با ایران اشاره و گفت: فضای پساتحریم، شرایط جدید اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده که شرکت های بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی باید از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به برخی موانع احتمالی برای سرمایه گذاری و حضور شرکت های آمریکایی در ایران افزود: تردیدی نیست که این موانع و مخالفت ها پایدار نخواهد ماند.
رییس جمهوری تصریح کرد: فضای جدیدی در ایران در عرصه های فناوری های نوین، صنایع هواپیمایی و کشاورزی ایجاد شده است. ما برنامه های آینده خود را شفاف با دنیا در میان می گذاریم و در این میان یکی از راه های کاستن از فاصله میان ایران و آمریکا، همکاری های اقتصادی است.
حضور نمایندگان یک شرکت آمریکایی در ایران!
اما اکنون با گذشت چند ماه از این سخنان، معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از برگزاری دوازدهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران با حضور نمایندگان ۲۵ کشور، که نمایندگان یک شرکت آمریکایی نیز حضور خواهند داشت خبر داده است.
وی تصریح کرد: برپایی این دوره از همایش، به دلیل موفقیت مذاکرات هسته ای و نزدیک شدن به موعد لغو تحریم ها با استقبال بیشتر شرکت های خارجی و داخلی مواجه شده است.
حال باید دید سیاست یک بام و دو هوای دلتمردان تا کجا ادامه خواهد یافت و در این میان مواضع مردان سیاسی کشور در مجلس و دولت چطور موجب تحقق عدم نفوذ دشمن به کشور خواهد شد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما