وی گفت: این نیروگاه زیر نظر آب منطقهای همدان اداره میشود و با توجه به شعار سازمان ملل متحد یعنی آب و انرژی سالم به همین منظور استفاده از آب برای تولید برق که راهکاری سالم و کمهزینه نسبت به استفاده از سوخت فسیلی که برای محیطزیست زیان وارد است.
مدیر امور برق نهاوند افزود: برق تولیدی توسط این نیروگاه برقآبی بهطور مستقیم به شبکه سراسری اتصال میشود که در تأمین انرژی شهرستان کمک زیادی میکند همچنین دیگر نیروگاه گازی نهاوند روزانه 7 مگاوات ساعت برق تولید میکند.
فاضلی بیان کرد: هرسال نزدیک به 450 میلیون مترمکعب آب از شهرستان نهاوند خارج میشود که میتوان نیروگاه برقآبی را در نقاط مختلف آن توسعه داد زیرا رودخانه گاماسیاب نهاوند که یکی از سرچشمههای کارون و تنها رودخانه دائمی با بیش از 900 کیلومتر طول در غرب کشور است.
وی اظهار داشت: اگر بهزودی سد گرین برای روی این رودخانه احداث شود این نیروگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میشود و میتوان ظرفیت تولید برق آن را تا چهار برابر افزایش داد و به 20 هزار مگاوات ساعت در سال رساند.
مدیر امور برق نهاوند گفت: نیروگاه برقآبی گاماسیاب نهاوند دومین نیروگاه برقآبی کوچک کشور است که با 3 میلیارد و 450 میلیون ریال هزینه در سال 1374 توسط تلاشگران جهاد سازندگی وقت و با کمک یک شرکت مجارستانی احداث و در سال 1377 به بهرهبرداری رسید.
وی تصریح کرد: مانند این نوع نیروگاهها هشت نیروگاه دیگر در سایر نقاط کشور موجود است که نیروگاه برقآبی نهاوند سالانه بیش از 5 هزار مگاوات ساعت برق را به شبکه سرا سری ما تزریق میکند.
فاضلی اظهار داشت: بهتازگی با سرمایهگذاری 150 میلیارد ریالی بخش خصوصی نخستین نیروگاه گازی تولید برق غرب کشور در نهاوند نیز به بهرهبرداری میرسد که برای توسعه این نیروگاه در فازهای بعدی 180 میلیارد ریال دیگر اعتبار لازم است.
وی گفت: این نیروگاه بدون آلودگی زیستمحیطی و با سوخت طبیعی گاز عبوری از نهاوند به کرمانشاه کار میکند و روزانه 7 مگاوات ساعت برق تولید میکند که بهجز مصرف کارخانه کشت و صنعت خزل که یک کارخانه تولید روغن است هرروز 4 مگاوات مازاد تولید آن به شبکه توزیع برق نهاوند وصل میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما