تازه های سایت

کد مطلب: 23636
18. مرداد 1394 - 7:56
شاید وقتی پدر کشاورز یادگار رستمی در روستای ساوجی از توابع مریوان در استان کردستان پسرش را درحال فوتبال بازی با دیگر کودکان این روستا می‌دید، هرگز فکر نمی‌کرد فرزند با استعدادش بتواند در سن ١١ سالگی شهرت جهانی به‌دست آورد.

به گزارش سایت گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا،تیم آکادمی کیا که با مدیریت مهدوی مهدوی‌کیا به چند تورنمنت اروپایی اعزام شده،‌ یک تک ستاره در دل خود جای داده که به نظر خیلی از کارشناسان یکی از آینده‌سازان فوتبال ایران خواهد بود. در ادامه بیشتر در زندگی این ستاره کوچک ریز شدیم.

استعداد یادگار از کجا کشف شد؟
وقتی معلم یادگار رستمی در روستای ساوجی متوجه استعداد بی‌نظیر این بازیکن خردسال می‌شود،‌ او را به مریوان برده و در مسابقات استانی بازی می‌دهد. ستاره کوچک این شهر نیز استعدادش را در همان مسابقات با آقای گلی نشان می‌دهد. چند ماه بعد استعدادیاب‌های آکادمی کیا به شهر مریوان سفر می‌کنند و «یادگار» نیز همراه با عموی خود به این شهر می‌رود. درنهایت و بعد از تستی که از او گرفته می‌شود، یادگار رستمی به عضویت تیم آکادمی کیا درمی‌آید.
ستاره تورنمنت‌های اروپایی
آوازه این نوجوان از مسابقات کوردیال کاپ آلمان در فوتبال ایران و جهان پیچید که مهدوی‌کیا نخستین رونمایی را از تیم فوتبال آکادمی‌اش داشت. یادگار رستمی در این رقابت‌ها که یک رده سنی بالاتر از میانگین سنی تیم آکادمی کیا بود، با نمایش خیره‌کننده حتی توجه مربیان و کارشناسان خارجی را هم به خود جلب کرد و درنهایت عنوان ستاره و آقای گل این مسابقات را کسب کرد. در بازگشت او به کشور و شهرش بعد از پایان این مسابقات دنیا برای یادگار زیر و رو شد و تمام مسئولان ورزشی استان و حتی مردم از او استقبال کردند. درخشش این بازیکن نوجوان در تورنمنت نروژ نیز ادامه داشت و بار دیگر در مسابقاتی که چند روز قبل برگزار شد(و تیم آکادمی کیا به مقام نایب‌قهرمانی‌اش رسید) به‌عنوان آقای گل  شناخته شد.
دست رد به پیشنهادات لیگ برتری
حامد رستمی، پدر یادگار رستمی که کشاورز و کارگری زحمتکش در روستای «ساوجی» کردستان است،‌ کمی درباره شرایط قبل و بعد از به عضویت درآمدن یادگار در تیم فوتبال آکادمی کیا توضیح می‌دهد: «از کودکی علاقه شدیدی به فوتبال داشت. علاوه بر این‌که در روستا و در مدرسه هر روز فوتبال بازی می‌کرد، تا آخرین ساعات شب هم به دیدن بازی‌های اروپایی می‌پرداخت. من هرگز فکر نمی‌کردم این‌قدر استعداد او زیاد باشد و بتواند به این سطح برسد اما با تلاش خودش و خواست خدا این اتفاق رخ داد. از آن موقع که یادگار در مسابقات آلمان خوش درخشیده، برخی مسئولان با ما تماس می‌گیرند و حتی مدیرکل ورزش استان کردستان به او پاداش هم داده است.» او درباره آینده فرزندش نیز صحبت می‌کند: ‌ «در ماه‌های اخیر ٢،‌ ٣ باشگاه لیگ‌برتری خواهان جذب یادگار رستمی با مبالغ زیاد شده‌اند تا در تیم‌های پایه از او استفاده کنند اما من ترجیح دادم پسرم را به‌دست مهدوی‌کیا که انسان سالم و بااخلاقی است،‌ بسپارم. یادگار با آکادمی کیا قراردادی ٦ ساله دارد و امیدوارم هر اتفاقی قرار است برایش بیفتد، خیر باشد.»
در راه رونالدو!
شاید مصاحبه با یک پسر بچه ١١ ساله خنده‌دار باشد اما صحبت‌های او می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. یادگار که برای نخستین بار صدای یک خبرنگار را شنیده، بسیار متعجب و با جملات بریده بریده، واژه‌ها را ادا و اهدافش را بیان می‌کند. او به «شهروند» می‌گوید: «از کودکی فوتبال را دوست داشتم، همیشه دوست داشتم فوتبالیست بزرگی شوم. من شناخت زیادی از مهدی مهدوی‌کیا نداشتم اما اوایل که مرا انتخاب کرده بود، پدرم می‌گفت بازیکن بزرگی بوده و علاقمند شدم که فیلم بازی‌هایش را ببینم. الان هم هرچه آقای مهدوی‌کیا بگوید، اجرا می‌کنم.» خردسال روستایی با گویش کردی الگویش را یک فوق‌ستاره می‌داند:  «آقای مهدوی‌کیا به من گفته اگر همین‌طور تلاش کنم، می‌توانم مثل کریستیانو رونالدو به رئال‌مادرید بروم. آرزویم این است که در تیم‌ملی ایران بازی کنم و مثل علی دایی آن‌قدر گل بزنم تا به رئال‌مادرید بروم.»
دوستی‌مهر:  دلالان در کمین یادگار هستند
علی دوستی‌مهر، مربی تیم فوتبال آکادمی کیا درباره شرایط یادگار رستمی و این‌که او به‌عنوان یک اعجوبه معرفی شده،‌ به «شهروند» می‌گوید: «قطعا یادگار رستمی بازیکن آینده‌داری است. وقتی یک بازیکن با این سن کم می‌رود و در یک تورنمنت با حضور بیش از ١٦٠٠ تیم به‌عنوان فنی‌ترین بازیکن انتخاب می‌شود، دیگر خودتان قضاوت کنید که در چه سطحی است. نکته جالب درباره یادگار که باعث شد طرفداران زیادی در آلمان و نروژ پیدا کند این بود که با جسته کوچک خود می‌توانست از کسانی که ٢ برابر خودش وزن داشتند، عبور کند. البته در این سن نمی‌شود راجع به آینده او نظر قطعی داد.» وی همچنین می‌افزاید:  «تنها ابعاد فنی نیست که درفوتبال ایران باعث پیشرفت استعدادها می‌شود و حاشیه‌ها خیلی مواقع جلوی آنها را می‌گیرد. متاسفانه نوع برخوردها این استعدادها را فراری می‌دهد و برای یادگار نیز این اتفاق نگران‌کننده است. اگر حرفه‌ای برخورد شود،‌ این بازیکن می‌تواند در سطح اروپا نیز بازی کند اما وقتی یک نوجوان  ١١ ساله را با خودرویی جابه‌جا می‌کنند که مقامات عالی مملکت را انتقال می‌دهند،‌ معلوم نیست چه اتفاقی برایش رخ می‌دهد. دلال‌ها در کمین هستند و شاید پدر کشاورز یادگار وقتی به پول این دلالان چشمش بخورد، رفتار مناسبی نداشته باشد. آخر من مانده‌ام یک نوجوان ٣٠ کیلویی الان به چه درد تیم‌های لیگ برتری می‌خورد؟ عملکرد او در رسانه‌های بین‌المللی به واسطه حضور مهدوی‌کیا بازتاب وحشتناکی داشت و امیدوارم که خانواده‌اش راه درست را انتخاب کنند.»

شهروند

انتهای پیام/

دیدگاه شما