ظفری گفت: محصول کلزا کم آببر است و از آنجایی که هر دانه کلزا بیش از 45 درصد روغن دارد، کاشت آن صرفه اقتصادی برای کشاورزان دارد و به علت نزدیکی مزارع با تنها کارخانه روغن کشی استان در نهاوند و قیمت خرید تضمینی هرسال سطح زیر کشت افزایش پیدا می کند.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند عنوان کرد: امسال یک هزار و 620هکتار از اراضی نهاوند زیر کشت این محصول است که این میزان کاشت رتبه چهارم کشور و رتبه نخست استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از نظر میزان برداشت نیز شهرستان نهاوند به یکی از شهرستانهای پیشرو و برتر در کشور تبدیل شده است، چرا که میزان برداشت هر هکتار استان یک تن و 800 کیلوگرم است، در صورتی که در شهرستان نهاوند از هر هکتار بیش از2 تن و نیم است.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: مراحل سه گانه کاشت داشت و برداشت کلزا در هر هکتار به صورت فصلی برای 3نفر و در مجموع برای نزدیک به5هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد میکند.
ظفری افزود: ظرفیت تولید سالیانه تنها کارخانه روغن کشی استان در نهاوند با نام کارخانه کشت و صنعت خزل 45هزار تن روغن نباتی خام از مواد نباتی است که با توجه به مدرن بودن واحد تولیدی این کارخانه بجز محصول نهاوند چهل و سه هزار تن روغن از کارخانه های دیگر خریداری، تصفیه و بسته بندی می کند.
دیدگاه شما