تازه های سایت

کد مطلب: 58936
24. خرداد 1404 - 11:18
مدیر اداره منابع آب نهاوند خبر داد:
لایروبی و مرمت ۲۰ کیلومتر از نهر شعبان
مدیر اداره منابع آب نهاوند گفت: در سال جاری تاکنون بیش از ۲۰ کیلومتر از نهر آبياری شعبان لایروبی و مرمت شده تا مورد استفاده کشاورزان قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، علی فلک‌الدین امروز در گفتگو با خبرنگاران گفت: با توجه به مطالبه کشاورزان برای لایروبی نهر آبياری شعبان به مدت ۲۵ روز این اقدام توسط اداره منابع آب انجام شد.

وی اظهار داشت: شركت آب منطقه‌ای استان همدان در سال جاری با اختصاص اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان، نسبت به لايروبی و مرمت نهر شعبان اقدام کرده است.

مدیر اداره منابع آب نهاوند افزود: این لایروبی به طول ۲۰ كيلومتر انجام شد که با مرمت و لایروبی این نهر مشكل اراضی تحت شرب در پایین دست به علت تاخیر در آب‌رسانی مرتفع شده است.

وی گفت: در حال حاضر مهمترين شبكه آبياری موجود در سطح استان، شبكه آبياری نهر شعبان است كه حدود ۱۵ کیلومتر آن به صورت بتنی و پنج کیلومتر آن به صورت خاکی است.

فلک‌الدین اظهار داشت: برای بتنی کردن پنج کیلومتر باقی مانده نهر شعبان اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که مکاتباتی در این خصوص با فرمانداری صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: بتنی کردن کامل این نهر موجب کاهش زمان رسیدن آب به زمین‌های کشاورزی و جلوگیری از اتلاف آب و آبياری زمین‌های بیشتری می‌شود و مورد استقبال کشاورزان است.

مدیر اداره منابع آب نهاوند در خصوص وضعیت بارندگی‌های سال جاری در شهرستان گفت: حدود ۲۰ درصد بارندگی در سال اخیر در مقایسه با بلندمدت کاهش یافته که این کاهش محسوس موجب کم شدن حجم آب‌خوان‌های زيرزمينی و همچنین کاهش فاحش دبی رودخانه گاماسیاب شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارش‌ها صرفه جويی در مصرف آب توسط كشاورزان و استفاده از الگوهای كشت مناسب و عدم کشت دوم امری ضروری برای عبور از بحران خشک‌سالی است.

دیدگاه شما