تازه های سایت

کد مطلب: 58823
6. خرداد 1404 - 9:14
با توجه به عبور روزانه هزاران خودرو از محورهای مواصلاتی نهاوند و عبور حدود ۴۰ درصد از زائران عتبات عالیات و اربعین حسینی از نهاوند ضرورت دارد تا عملیات ساماندهی جاده‌های این شهرستان تسریع شود.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو،  وجود جاده‌های ایمن و ساماندهی شده تضمین‌کننده سلامت رانندگان و مسافران و زمینه‌ساز توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای است. 

با داشتن محورهای مواصلاتی مناسب در هر منطقه می‌توان شاهد پیشرفت و رونق کسب و کار بود که در این خصوص نقش دستگاه‌های متولی طرح‌های راه‌سازی بسیار بااهمیت است.

 تزریق به موقع اعتبارات و در اولويت قراردادن رفع نقاط حادثه‌خیز و پرتردد محورهای مواصلاتی اقدام‌ مهمی است که باید توسط مسئولان مربوطه انجام شود.

 محورهای چهار خطه و ایمن باعث کاهش آمار تصادفات و فراهم کردن زمینه آسایش مسافران در زمان عبور از این جاده‌ها را موجب می‌شود.

 شهرستان نهاوند در جنوب استان همدان نقطه اتصال سه استان همدان، کرمانشاه و لرستان است و روزانه هزاران تردد به مقصد این سه استان و تعداد زیادی از شهرهای آن‌ها در محورهای نهاوند انجام می‌شود.

 علاوه بر عبور کامیون‌ها و مسافران در ایام خاص به خصوص اربعین به صورت قابل توجهی بر حجم تردد‌ها در جاده‌های نهاوند افزوده می‌شود.

 طبق گفته مسئولان حدود ۴۰ درصد از زائران عتبات عالیات و موسم اربعین حسینی از محورهای نهاوند عبور می‌کنند که این حجم تردد، ضرورت ساماندهی هرچه سريع‌تر این محورها را نشان می‌دهد.

 محور نهاوند به فیروزان و کرمانشاه اصلی‌ترین جاده شهرستان و یکی از پرترددترین راه‌های غرب کشور است که با وجود سال‌ها فعالیت ولی هنوز به اتمام نرسیده است.

 این روزها در این جاده در چند منطقه کار در حال انجام است و عملیات چهارخطه کردن این محور جان تازه‌ای گرفته است و امید می‌رود که کار به نقطه مطلوب برسد.

 پل اصلی محور نهاوند به فیروزان تا شهریور زیر بار ترافیک می‌رود  

مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند در خصوص محور نهاوند به فیروزان به پایگاه خبری گرو نهاوند، گفت: با توجه به اهمیت این محور، عملیات ساماندهی و چهارخطه شدن محور نهاوند به فیروزان و کنگاور استان کرمانشاه به سرعت در حال اجرا است.  

وی اظهار داشت: تعداد ۱۰ پروژه اصلی شهرستان با توجه به اهمیت اولویت‌بندی شده که این محور یکی از اصلی‌ترین پروژه‌ها است.  

فرماندار نهاوند افزود: طبق اعلام پیمانکار در سه منطقه عملیات ساماندهی در حال اجرا است و مسئولان استانی و محلی و نماینده شهرستان هم پیگیر تسریع در این عملیات هستند.

 وی به یکی از نقاط حادثه‌خیز و مهم این محور اشاره کرد و اظهار داشت: پل معروف به حاج علی‌مراد در حال افزایش دهنه است و با توجه به ضرورت قرار است این محور تا ابتدای شهریور تکمیل و زیر بار ترافیک برود.

 بیرانوند گفت: ساماندهی و تعریض و افزایش امنیت این پل در حال انجام است و با نصب جداکننده، امنيت این پل بسیار زیاد می‌شود و نقش مهمی در امنیت تردد در این جاده دارد.  

وی ادامه داد: همزمان با تکمیل پل حاج علی‌مراد، موضوع تعیین تکلیف وضعیت معارضان جهت اتصال به ادامه محور این پل در دستور کار قرار گرفت تا از بروز مشکلات احتمالی پس از افتتاح جلوگیری شود.

 فرماندار نهاوند به ادامه عملیات ساماندهی این محور اشاره کرد و افزود: تأمین جداکننده برای ۶ کیلومتر از ادامه محور که آماده بهره‌برداری است و سایر تمهیدات ایمنی به‌ ویژه تأییدیه پلان ایمنی نیز حداکثر ظرف دو ماه آینده انجام خواهد شد.  

وی اظهار داشت: در راستای بهبود وضعیت جاده نهاوند به فیروزان مقرر شده کیلومتر پنج این مسیر به صورت مستقیم تعریض و به بهره‌برداری برسد.

 بیرانوند گفت: همچنین تملک اراضی محدوده دوربرگردان کیلومتر پنج این جاده توسط شرکت ساخت در دستور کار قرار گرفت تا ایمنی تردد در این نقاط افزایش یابد.

 عبور ۴۰ درصد زائران اربعین از نهاوند

 علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در‌ مجلس نیز در خصوص محورهای مواصلاتی نهاوند به گرو، گفت: روزانه هزاران خودروی عبوری از این شهرستان عبور می‌کنند و حدود ۴۰ درصد زائران اربعین و عتبات عالیات نیز از نهاوند می‌گذرند.

 وی اظهار داشت: به دلیل اهمیت محورهای شهرستان پیگیری و دیدارهای زیادی انجام شده و اقداماتی هم در حال اجرا است که باید تسریع شود.

 نثاری ادامه داد: محور نهاوند به فیروزان و سه‌راهی کنگاور استان کرمانشاه از مهم‌ترین پروژه‌های شهرستان است و با وزیر کشور هم در این خصوص که این محور باید جز جاده‌های اصلی باشد صحبت شده است.

 وی بیان کرد: عبور زائران از این محور و نقطه طلاقی بودن سه استان از اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل اگر محور اصلی تلقی شود در بحث اعتبارات و توجهات بسیار حائز اهمیت است.

نماینده مردم نهاوند در مجلس اظهار داشت: پیرو نشست‌ها و رایزنی‌های صورت گرفته در سال گذشته برای این پروژه بیش از ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار جذب شد و روند این طرح را تسریع کرد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۴ اقدامات متعددی برای اجرای پروژه‌های راهداری به خصوص در ابن محور در دستور کار قرار دارد که تکمیل زیرگذرها و رفع نقاط بحرانی در محورهای ارتباطی شهرستان از این‌ جمله است.

نثاری گفت: پروژه‌ چهارخطه شدن محور نهاوند به فیروزان و کنگاور با اختصاص اعتبارات سال گذشته به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده که با پیگیری‌های شبانه‌روزی و اعتباراتی که در طی ماه‌های گذشته به آن تزریق شده، شاهد جهشی چشمگیر بوده‌ایم.

وی بیان کرد: با ادامه روند تأمین اعتبار و با پیگیری‌های انجام شده، بهره‌برداری از این پروژه بین شهریور و مهر سال آینده محقق خواهد شد.

طبق گفته مسئولان پس از اتمام این طرح پروژه‌ای جدید با محوریت احداث مسیر فیروزان تا سه‌راهی قارلق به طول هشت کیلومتر، برنامه‌ریزی شده و به زودی کلنگ‌زنی خواهد شد.

نصب سرعتکاه و علائم هشداردهنده در محور نهاوند به فیروزان

همچنین مهرداد آهکی مدیرکل وقت راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در آخرین سفر به نهاوند در‌ گفتگو با خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت راه‌های مواصلاتی شهرستان نهاوند گفت: برای پایین آوردن تصادفات در سطح شهرستان نهاوند اقدامات خوبی صورت گرفته که نصب نیوجرسی، تابلوها و علائم و تأمین روشنایی از این جمله است.

آهکی با اشاره به اینکه چهارخطه کردن مسیر فیروزان در حال عملیاتی شدن است، عنوان کرد: جاده نهاوند به فیروزان به دلیل حجم بالای ترافیکی که دارد نیازمند تعریض و ارتقا است و ارتقا این محور در دستور کار اداره کل راهداری و راه و شهرسازی بوده و مقرر شده که پیشرفت این محور سرعت بیشتری داشته باشد.

وی عنوان کرد: چهارخطه کردن این محور با اینکه با اداره کل راهداری نیست، اما به جهت کاهش تصادفات، این عملیات را نیز انجام داده‌ایم و با هماهنگی کمیسیون ایمنی راه‌ها نسبت به نصب چند سرعتکاه اقدام کردیم‌ که طبیعتا این سرعتکاه‌هایی که نصب شده باعث رنجش خاطر استفاده‌کنندگان  از این مسیر شده اما به ناچار باید این سرعتکاه‌ها نصب می‌شدند.

مدیرکل راهداری استان گفت: کسانی که با سرعت غیر مجاز با توجه به تابلوهایی که نصب کرده‌ایم تردد کنند و سرعت مجاز را  رعایت نکنند بیشتر ناراضی هستند که طبیعتاً باید کنار هر سرعت‌گیر ترمز کنند و همین باعث رنجش خاطر استفاده‌کنندگان از این مسیر می‌شود.

وی بیان کرد: در هر صورت فرآیند استفاده از این سرعتکاه‌ها برای حفظ جان شهروندان گرامی است که به زودی با چهارخطه کردن این مسیر سرعتکاه‌ها نیز برداشته خواهد شد.

 به گزارش پایگاه خبری گرو، با توجه به اهمیت جاده‌ نهاوند به کرمانشاه در سه منطقه کاری در این محور کار در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی خوبی نسبت به برنامه زمان‌بندی انجام شده است.

سال گذشته در محورهای مواصلاتی نهاوند ۴۹ فقره تصادف رخ داده که منجر به فوت و زخمی شدن چندین هم‌وطن شده است به همین دلیل تسریع در روند اجرایی تعریض و ساماندهی ضرورت دارد.

 کمبود اعتبارات، معارضان، مشکلات اجرایی برخی پروژه‌ها و دیر تزریق شدن اعتبارات از جمله عواملی است که می‌تواند پایان یافتن این طرح را به تأخیر بیندازد. مسئولان شهرستان با هماهنگی با مسئولان استانی و پیگیری از وزارت‌خانه باید تلاش کنند تا روند این طرح بزرگ و ملی توقف نکند چون داشتن محورهایی ایمن حق مردم و مطالبه آن‌ها است.

انتهای خبر/

دیدگاه شما