به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در این باره گفت: این چهار اثر شامل «خانه فاطمی» در نهاوند، «خانه کهزادی» در تویسرکان، «حمام چالو» در کبودرآهنگ و «مسافرخانه کتابی» در ملایر است که در نامه عزتالله ضرغامی به علیرضا قاسمی فرزاد ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: اثر فرهنگی- تاریخی «خانه فاطمی» به شماره ۲۳۸۵۱، «خانه کهزادی» به شماره ۲۳۸۴۵، «حمام چالو»به شماره ۳۳۸۴۷ و «مسافرخانه کتابی»به شماره ۳۳۸۴۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: خانه فاطمی نهاوند در بافت تاریخی این شهر و متعلق به خانواده فاطمی از بزرگان شهر نهاوند و بنای آن مربوط به اواخر قاجار و اوایل پهلوی با تزیینات آجری فاخر است.
وی به سوابق تاریخی حمام چالو اشاره کرد و گفت: این بنا در روستای چالو در شهرستان کبودرآهنگ قرار دارد که از حمام های دوره قاجار با معماری سنگی دوره قاجار است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اظهار داشت: خانه کهزادی از آثار اوایل پهلوی با معماری و تزئینات فاخر در بافت تاریخی شهر تویسرکان و مسافرخانه کتابی در جداره میدان امام خمینی شهر ملایر و روبروی بازار تاریخی ملایر و از معدود بناهای تاریخی باقی مانده در شهر ملایر است.
وی گفت: خانه کهزادی از آثار اوایل پهلوی با معماری و تزیینات فاخر در بافت تاریخی شهر تویسرکان و مسافرخانه کتابی در جداره میدان امام خمینی شهر ملایر و روبروی بازار تاریخی ملایر و از معدود بناهای تاریخی باقی مانده در شهر ملایر است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: بر اساس نامه ابلاغی وزیر به استاندار همدان این آثار تحت حفاظت و نظارت این وزارت است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده جرم محسوب می شود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر، تنها با تایید و نظارت این وزارت ممکن خواهد بود.
پس از ۷ ماه از سفر یک روزه عزت الله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی و گردشگری و صنایع دستی به استان همدان و شهرستان نهاوند و بازدید از خانه فاطمی بالاخره این اثر تاریخی به ثبت ملی رسید.
دیدگاه شما