به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، مصطفی کزازی اظهار کرد: شهرستان نهاوند با ۶ سراب کمنظیر، برخورداری از رودخانه دائمی، ۸۴ مزرعه پرورش ماهی که ۷۰ مزرعه آن فعال است، پتانسیل تولید ۲۵ درصد بچه ماهی کشور، جلوگیری از خروج ارز با تولید ۴۰ درصد تخم چشمزده و صادرات سالانه ۵۰۰ تن ماهی به کشورهای اوراسیا مهمترین مرکز آبزیپروری غرب کشور است.
وی افزود: این شهرستان در گذشته نه چندان دور به عنوان شهر شیلات غیر ساحلی کشور لقب گرفت که متاسفانه بروز بیماری ویروسی طی یک دهه گذشته باعث رکود این بخش و غیر فعال شدن چندین مزرعه مهم پرورش ماهی و در نتیجه ضرر و زیان برای تولیدکنندگان این حوزه شد.
کارشناس امور شیلات و آبزیپروری جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه تلاش زیادی برای احیای مزارع تعطیل صورت گرفته است گفت: با توجه به حجم سرمایهگذاری در این حوزه و به منظور جلوگیری از زیان بیشتر اقدامات اثرگذاری در شهرستان صورت گرفته که تا حدود زیادی توانسته امید را در دل فعالان این حوزه زنده کند و بخشی از ظرفیتهای موجود به چرخه تولید بازگردد.
وی به ظرفیتهای بالفعل نهاوند در زمینه شیلات اشاره کرد و اضافه کرد: در حال حاضر مجوز تولید 5 هزار تن ماهی سردابی در ۶۴ مزرعه، ۲۹۵ تن ماهی گرمابی در ۱۲ مزرعه، ۳۶۸ میلیون تفریخ و تکثیر ماهی سردابی در ۱۰ مزرعه و ۱۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی برای یک کارگاه در شهرستان وجود دارد که بخشی از آن وارد چرخه تولید شده است.
کزازی تولید 3 هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردابی و رهاسازی ۲۳ میلیون تخم چشمزده در مراکز تفریخ را از جمله عملکرد شهرستان طی سال جاری عنوان کرد و گفت: به منظور بالا بردن میزان تولید با توجه به مجوزهای موجود ۱۷ مزرعه پرورش ماهی راهاندازی شد که تاثیر خوبی بر افزایش تولید گذاشته است.
وی با بیان اینکه مزرعه قزلدانش به عنوان بزرگترین مزرعه پرورش ماهی استان و مهمترین مزرعه استراتژیک اصلاح نژاد غرب کشور نقش مهمی در توسعه شیلات استان دارد گفت: به منظور استفاده از ظرفیت کامل این مزرعه، امسال مجوز پرواری آن تصحیح و به ۱۰۰۰ تن افزایش یافت که با به پیک رسیدن مجموعه ۲۵ درصد بچه ماهی کشور در اینجا تولید و از ورود ۴۰ درصد تخم چشم زده جلوگیری میشود.
کارشناس امور شیلات و آبزیپروری جهاد کشاورزی نهاوند به صادرات ماهی طی یک سال گذشته از نهاوند اشاره کرد و گفت: با دریافت کد ir که ویژه صادرات است طی یک سال گذشته ۵۰۰ تن ماهی به کشورهای اوراسیا به ویژه روسیه صادر شد که در صورت حمایتهای لازم از تولیدکنندگان می توان این میزان را افزایش داد.
وی از راهاندازی خط تولید نمایندگی خوراک بهدانه و فرادانه خبر داد و گفت: با هدف پشتیبانی از خوراک آبزیان این دو مرکز در حال راهاندازی است و علاوه بر این در راستای توسعه صادرات باید کلینیک پزشکی آبزیان به عنوان بستر کار در سطح شهرستان ایجاد شود.
کزازی با تاکید بر ضرورت نگاه ویژه به شیلات نهاوند گفت: سرمایهگذاری در این حوزه و به فعلیت رساندن ظرفیتهای بالقوه شهرستان از جمله استفاده از ظرفیت سرابهای گیان، ملوسان و کنگاورکهنه برای تولید آبزیان میتواند علاوه بر توسعه این بخش در نهاوند عاملی برای رونق بیشتر شیلات در سطح کشور شود.
دیدگاه شما