به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، ضرغام احمدوند گفت: نهر شعبان مهمترین و اصلیترین منبع آب برای باغات و بخش زراعت شهرستان است و از مجموع زمینهای زراعی و باغهای شهرستان ۱۸۰۰ هکتار زیر پوشش این نهر قرار دارند که ۹۵ درصد این زمین ها را باغات تشکیل میدهد.
او تصریح کرد: نهر اصلی شعبان دارای ۱۴ کیلومتر طول با ۴۶۰ دریچه آبگیری است که تاکنون ۱۱۵ کیلومتر در آن با احتساب انهار فرعی، بتونی شده و حدود ۵۰ کیلومتر دیگر نیاز به بتونی شدن دارد.
احمدوند با بیان اینکه در دو سال گذشته به علت کاهش بارندگیها دبی آب رودخانه گاماسیاب ۵۰ درصد کاهش داشته است، افزود: کانال نهر شعبان سالهای زیادی است که احداث شده و نیاز به بازسازی و مرمت دارد و دریچههایش فرسوده شدهاند، ولی تاکنون اعتبار مناسبی برای آن تخصیص داده نشده است.
فرماندار نهاوند گفت: بر ضرورت اصلاح سربندها برای جلوگیری از به هدر رفتن آب و توزیع متوازن تأکید کرد و گفت: در سرچشمه گاماسیاب پنج دهنه سربند وجود دارد که نیاز به اصلاح دارند تا آب به صورت متوازن به نقاط پاییندست انتقال یابد و لازم است که این سربندها اصلاح و مرمت شوند تا مانع از هدررفت آب از سوی کشاورزان منطقه شود.
احمدوند تاکید کرد: باید آب را در بالادست کنترل کنیم که به پایین دست برسد، متاسفانه طی دو سال اخیر مشکل آب و تنشهای آبی زیادی در شهرستان داشتهایم که به خاطر زیادهخواهی عدهای از روستاییان برای استفاده بیشتر آب، طی این دو سال درگیریهای زیادی را برای ما ایجاد کرد.
او با بیان اینکه مشکلات عمده نهر شعبان در حوزه سازماندهی، لایروبی، توزیع آب و رفع حریم است، گفت: مشکلات این نهر که از انهار مهم شهرستان است باید از سوی استان مورد توجه قرار بگیرد.
فرماندار نهاوند گفت: طی دو سال گذشته خشکسالیهای حادی داشتیم و امسال هم سال سوم این خشکسالیها را در پیش رو داریم که برای حل این مشکلات باید این مسئله ریشهای حل شود و تامین اعتبار کافی صورت بگیرد.
احمدوند همچنین به مسدود کردن چاههای غیرمجاز شهرستان اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از افت منابع آب زیرزمینی مهمترین کار، نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب مجاز و مسدود کردن چاههای غیرمجاز است.
او افزود: در شهرستان نهاوند ۱۱۶۰ چاه عمیق و نیمهعمیق مجاز وجود دارد که حدود ۸۰۰ مورد آن برای مصارف کشاورزی و مابقی برای مصارف صنعتی، خدماتی و شرب مورد استفاده قرار گرفته است.
فرماندار نهاوند تاکید کرد: همچنین تخصیص اعتبارات ملی در حوزه کشاورزی برای بتنیکردن نهرهای خاکی و سنتی و همچنین اجرای طرحهای فنی و زیربنایی میتواند در کاهش مصرف آب راهگشا باشد و ضمن کاهش هزینهها، موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و اطمینان خاطر بهرهبرداران شود.
دیدگاه شما