تازه های سایت

کد مطلب: 41211
29. فروردين 1399 - 14:17
مساجد در نهاوند سنگر مبارزه با کرونا شده اند.

به گزارش پایگاه خبری گرو، این روزها جوانان عضو کانون های مساجد و پایگاه های بسیج و هیات امنای در یک سنگر واحد بر علیه  ویروس کرونا و رکود و بیکاری مبارزه می کنند درست است که  فعالیت فرهنگی  مذهبی مساجد مانند نمازهای جماعت و مراسم فاتحه و جلسات قرآن برای جلوگیری از گسترش کرونا برگزار نمی شود اما به همت جوانان کانون ها  و پایگاه بسیج دست کم  بیش از ۵۰ مسجد از شهرستان نهاوند به سنگر همت و همدلی تبدیل شده اند.

 شهرستان نهاوند که به دروازه ورود اسلام در ایران معروف شده است از گذشته های دور مساجد آن به عنوان پایگاه و سنگر دفاعی و جمع آوری کارهای نیکوکارانه بوده است  به طوری که قبل از انقلاب مبارزان زیادی از نهاوند مانند شهدای گروه انقلابی ابوذر،  شهید آیت الله حیدری  قدوسی  و شیخ احمد زمانیان و صدها مبارز انقلابی دیگر فعالیت های خود را از همین مساجد در شهر و روستا شروع کردند اما بعد از انقلاب به واسطه رویکرد فرهنگی و مبارزاتی مردم و هجوم دشمن بعثی عراق به مردم ایران با پشتیبانی قدرت های بزرگ و تاسیس پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد کارکرد مساجد در شهر و روستاها چند برابر شد به طوری که فقط در شهرستان نهاوند بیش از ۶۰کانون فرهنگی و هنری مسجد و تاسیس شده است.

 

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

این روزها هم مساجد کارکرد خود را در حفظ وحدت ،  همدلی  و کمک به همنوعان حفظ کرده   و به عنوان کانونی برای مقابله با ویروس کرونا در شهرستان نهاوند تبدیل شده است .

سید سعید میری مدیر کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرستان نهاوند می گوید: از ابتدای شروع کرونا بچه های کانون مساجد در کنار پایگاه های بسیج و گروههای جهاد مردمی پای کار بوده و نگذاشته اند چراغ مساجد خاموش شود و مانند اوایل انقلاب این مکان مقدس را تبدیل به سنگری برای پشتیبانی و مبارزه با کرونا کرده اند.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

او افزود: بچه مسجدی ها در جای جای شهر و روستاهای نهاوند مشغول به خدمت هستند یکی کانون مسجد محل خود  را تبدیل به کارگاه تولید ماسک کرده است ، دیگری محل را ضدعفونی می کند ، کانونی در روستا با کمک مردم و خانه بهداشت روستا را قرنطینه می کند و ادامه ماجرا را که با هم مرور می کنیم.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

میری بیان کرد: عده ای جوانان در کنار افراد میان سال در مسجد محمدی و ۳ مکان دیگر مانند امام زاده علی و محمد در قالب گروه جهادی بقیه الله با کمک سپاه و بسیج و گروه جشنواره عمار و نیکوکاران اقدام به تولید ماسک و تهیه لوازم بهداشتی و سبد کالا برای نیازمندان در شرایط کرونایی می کنند که اخیرا  رهبر معظم انقلاب در مورد بانوان فداکار و جهادی نهاوند فرمودند: در نهاوند، گروهی از بانوان که در زمان دفاع مقدّس نان می‌پختند و برای جبهه می فرستادند، فعّال شده‌اند و  برای مهار بیماری کرونا کمک می‌کنند.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

مدیر کانون های مساجد نهاوند گفت: گروه جهادی و مسجدی در روستای دهفول با کمک  پایگاه مقاومت بسیج فتح خیبر دهفول با همت نیکوکاران و همکاری امام جماعت بسیجیان و خادمان شهدا دهفول اقدام به خریداری دو رأس گوسفند و ذبح آن به نیت سلامتی امام زمان در نیمه شعبان کردند که پس از قربانی در روز نیمه شعبان به تعداد ۱۴۵ بسته گوشت و ۱۵۰ بسته مواد غذایی، بهداشتی (شامل ژل ضد عفونی دست و ماسک ، روغن و برنج)و بسته فرهنگی(شامل کتاب، تمثال شهدا و..) که بین خانواده های طبقه پایین و آسیب پذیر در این روستا دهفول توزیع شد.

او افزود: کانون فرهنگی و هنری شهدای روستای تکه که یکی از کانون های فعال در استان و شهرستان نهاوند است تا کنون کارهای زیادی را انجام داده است این کانون  با همکاری پایگاه بسیج خواهران و برادران و اهالی خیر این روستا همیشه در کار‌های خیر پیش قدم است.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

میری تصریح کرد: کانون فرهنگی و هنری شهدای روستای تکه با همت مردم سال گذشته برای مردم سیل زده استان‌های لرستان و گلستان نزدیک ۳ کامیون نان لوازم بهداشتی سبد کالا و پول نقد را ارسال کرد و همین کانون امسال در شرایط کرونایی با کمک خانه بهداشت و دهیاری روستای تکه  را قرنطینه و به افراد نیازمند کمک کردند.

مدیر کانون های مساجد نهاوند یاد آور شد: که کانون های مساجد روستاهای جهان آباد،  شعبان، بابا قاسم، دره ابراهیم، گیان شهرک طالقانی دستغیب،  محمدیه کوهانی و بقیه کانون ها نیز همه در کنار مردم بوده و اقدامات مناسبی را انجام دادند.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

جوادسلگی  مدیر کانون فرهنگی و هنری  شهرک شهید حیدری نهاوند هم در باره فعالیت های این کانون و مسجد می گوید:  تا الان بیش از ۲۵ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده معابر همراه آب با چند دستگاه سواره و پیاده  در منطقه شهرک مصرف شده است . 

او افزود: کانون فرهنگی شهرک با کمک خیران و بسیج به   ۳۶خانوار تحت حمایت در چند نوبت بسته معیشتی اعطا کردند.

این مدیر کانون بیان کرد: همچنین در چندین نوبت سبد کالا همراه با لوازم بهداشتی چند هزار ماسک و ۳۰۰عدد نان سنگک و یک راس گوسفند نذری  رایگان توزیع شد.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

اکبر مولوی مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد روستای جهان آباد نهاوند هم گفت: مقابله با کرونا با هم افزایی نهاد های مختلف فعال در مسجد مانند بسیج و گروهای مردمی برای بر طرف کردن مشکلات مردم شروع به فعالیت کرد.

او تصریح کرد: کانون فرهنگی جهان آباد از همان روزهای نخست شروع کرونا با همکاری دهیاری بسیج  و مردم روستا اقدام به ضدعفونی معابر و کوچه ها در چندین نوبت کرد و در ادامه اقدام به تهیه بسته های سبد غذایی و بهداشتی و تهیه گوشت گوساله، گوسفند و گوشت مرغ و خواربار خشک برای خانواده های بی بضاعت کردند.

عفت روزبه مسئول کتابخانه و واحد خواهران کانون فرهنگی و هنری مسجد روستای تکه گفت:کانون فرهنگی و هنری شهدای روستای تکه در ابتدای شیوع کرونا پای کار بودند همچنین تهیه بسته های بهداشتی ماسک محلول با کمک پایگاه خواهران و افراد خیر و  راه اندازی هیات مجازی قرآنی پخش بروشورهای تبلیغی جهت راه های پیشگیری درگروه های مجازی از اقدامات بچه های بسیج و کانون این روستا بوده است.

حجت الاسلام سلگی مدیر کانون مسجد روستای شعبان هم اقدامات بچه های مسجد را جهادی و فرهنگی می داند و می افزاید: در بحران کرونا واقعا حضور بچه مسجدی و بسیجی ها در این روستا مثال زدنی بود و با کمک دهیار و مردم در چندین نوبت روستا را ضد عفونی کردند و به کمک افراد نیازمند شتافتند.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

او همچنین بیان کرد: روستای شعبان از دیرباز دارای مردمی انقلابی و نیکو کار و اهل جلسات قرآنی بوده و اکنون این کار به صورت مجازی ادامه دارد.

مساجدسنگر مبارزه با کرونا

او همچنین بیان کرد: روستای شعبان از دیرباز دارای مردمی انقلابی و نیکو کار و اهل جلسات قرآنی بوده و اکنون این کار به صورت مجازی ادامه دارد.

کلام آخر اینکه مردم ایران در برهه های مختلف از تاریخ به ویژه بعد از انقلاب اسلامی ثابت کرده اند با همدلی و اتحاد می توانند بسیاری از بحران ها را پشت سربگذارند . در هشت سال دفاع مقدس ، دست در دست هم در مقابل دشمنان تا دندان مسلح ایستادگی کردند و با ایثارگری و جانفشانی ها عزت و اقتدار ایران اسلامی را به رخ جهانیان کشاندند و از کیان اسلامی ایران دفاع کردند و اجازه ندادند پای اجنبی ها به یک وجب از خاک پاک ایران باز شود .

اکنون هم در شرایط کرونایی ملت ایران به گونه ای دیگر محک خورده است مردم ایران ثابت کرده اند می توانند با همدلی و کمک به همنوعان  تهدید ها را به فرصت تبدیل کنند و در شرایط کرونایی با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریم های ظالمانه که حتی در تامین دارو برای بیماران هم ملت را تحت فشار قرار داده است ،  روی پای خود بایستند و با غیرت و عزمی راسخ از این بحران هم سربلند بیرون آیند .

انتهای پیام/س

گزارشگر علی سهرابی 

دیدگاه شما