به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از نافع، این روزها کم نیستند زنانی که مردانه تلاش میکنند تا بخشی از بار سنگین بیکاری جامعه را به دوش بکشند تا شاید در شرایط سخت اقتصادی حاکم بر جامعه در این روزها با کارآفرینی سفرهای پهن کرده و مردان و زنانی بتوانند با ارتزاق از آن گذران زندگی کنند.
در نهاوند نیز از این بانوان با غیرت، کم نیستند، بانوان کارآفرین موفقی که دوشادوش مردان گام بر میدارند و وسیلهای در کسب روزی عدهای شدهاند.
کبری سلگی از بانوان کارآفرین موفق نهاوند، متولد سال 1356 و دارای مدرک دیپلم است؛ این بانوی بسیجی که بیکاری اهالی روستای خود و به ویژه بیکاری زنان و دختران روستا را تاب نیاورد، با همتی مردانه، عزمش را جزم کرد تا در حد توان بتواند برای آنها شغلی ایجاد کند و اکنون توانسته برای 7 نفر از آنها اشتغال ایجاد کند.
نافع: انگیزهای شما از ورود به عرصه کارآفرینی چه بود؟
سلگی: دیدن دختران بیکار روستای ولیسیراب باعث شد، به این موضوع فکر کنم که چرا نباید بانوان این روستا بتوانند از تواناییهایشان استفاده کرده و مفیدتر باشند، از این رو تصمیم به ایجاد شغلی برای آنها گرفتم تا هم خود احساس بودن کنم و هم تعدادی از دختران روستا مشغول به کار شوند.
نافع: پگونه و در چه بخشی ایجاد اشتغال کردید؟
سلگی: با مراجعه صندوق کارآفرینی امید فعالیت خود را شروع کردم که البته بسیار هم از ایجاد اشتغال در این منطقه استقبال کردند و با کمکهای لازم، کارگاه بستهبندی قند، شکر و حبوبات را در روستای ولی سرداب فعال کردم.
نافع: از چه سالی مجوز گرفتید و کار را شروع کردید؟
سلگی: سال 94 با دریافت مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت و با دریافت 100 میلیون تومان تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید با 3 نفر نیرو، کار را شروع کردم.
نافع: مواد اولیه بستهبندی حبوبات را چگونه تهیه میکنید؟
سلگی: حبوبات را از کشاورزان نهاوند برای بستهبندی تهیه میکنم و به این ترتیب، دلالان از چرخه تهیه مواد اولیه حذف میشوند؛ خرید محصولات از کشاورزان به صورت مستقیم، هم به سود کشاورزان و هم به نفع کارگاه است.
نافع: در حال حاضر چه تعداد نیروی کار دارید؟
سلگی: با دریافت 200 میلیون تومان تسهیلات، اکنون 7 نفر در کارگاه مشغول فعالیت هستند که 6 نفر از نیروها خانم و یک نفر نیروی آقاست و برابر قانون کار حقوق دریافت میکنند.
نافع: بازار فروش محصولات تولیدی کجاست؟
سلگی: در حال حاضر نهاوند و همدان بازار فروش محصولات تولیدی است اما قصد گسترش بازار فروش را دارم و در صورت دریافت کارت بازرگانی و با کمک مسئولان، میتوانم و آمادگی صادرات محصولات به سایر استانها را نیز دارم؛ با عرضه محصولات به سایر استانها برای 150 نفر اشتغالزایی میشود.
نافع: به عنوان یک بانوی موفق کارآفرین، تا چه حد با حضور زنان در جامعه به ویژه در عرصه ایجاد اشتغال موافق هستید؟
سلگی: معتقدم حضور زنان در اجتماع و اینکه بتوانند مشغول یک فعالیت شوند و یا کارآفرینی کنند، احساس بودن و انگیزه بیشتری به آنها میدهد، این روحیه باعث تأثیر بر زندگی شخصی آنها ایجاد نشاط بیشتر میشود.
نافع: قصد گسترش فعالیت در این عرصه را دارید؟
سلگی: بله. به دنبال گرفتن کارت بازرگانی هستم و حتماً با دریافت این کارت، کارم را گسترش میدهم.
نافع: در رسیدن به این مرحله و فعالیت در این عرصه چه کسانی با شما همراه بودند؟
سلگی: تشکر ویژه از همسر و پسر بزرگم دارم که بسیار در این راه مشوق و پشتیبان من بودند؛ فرماندار، سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل پست بانک مرکزی نیز در این راه کمکهای خوبی داشتند.
انتهای پیام/س
دیدگاه شما