تازه های سایت

کد مطلب: 28962
8. دى 1395 - 12:58
بازخوانی نقش فتنه 88 در افزایش فشارهای اقتصادی علیه ایران؛
از ممنوعیت‌های اقتصادی تا تشدید تحریم‌ها/ آبی که فتنه‌گران به آسیاب دشمن ریختند
فتنه 88 شاید به ظاهر ساختاری سیاسی داشته باشد اما از نقش آن در افزایش فشارهای اقتصادی بر کشور و تنگ کردن عرصه بر مردم نباید گذشت این در حالی است که ساختار تحریم‌های فعلی ایران، ریشه در قطعنامه 1929 شورای امنیت دارد که 25 خرداد 1389 صادر شد.

به گزارش پایگاه خبری گرو به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 سران فتنه با ادعای تقلب در انتخابات و نپذیرفتن رای ملت خواسته یا ناخواسته وارد بازی خطرناکی که آمریکا و دشمنان این ملت طراحی کردند شدند و تا هشت ماه کشور را وارد شرایط اضطراری و خطرناکی کردند.

قبل از انتخابات سال 88 دشمنان به این باور رسیده بودند که تمام ارگان های نظام استکبارستیز و مخالف سیاست های آنان هستند و در مساله هسته ای به دنبال توافق با ایران و پذیرفتن قدرت ایران بودند که ناگاه عده ای جاهل و خائن به کشور دشمنان این کشور را بازهم به تسلط بر ایران امیدوار کردند.

فتنه جایگاه منطقه ای ایران را درجهان و منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به شدت نزول داد؛ فتنه گران نه تنها بر خود ستم کردند بلکه بسیاری از سرمایه های کشور را با بی خردی، خودخواهی، قدرت طلبی و توهم پردازی از بین بردند.

ساختار تحریم‌های فعلی ایران، ریشه در قطعنامه 1929 شورای امنیت دارد که 25 خرداد 1389 (ژوئن 2010) صادر شد.
 تمام تحریم‌های یک جانبه‌ای که اکنون به‌عنوان تحریم‌های موثر علیه ایران از آنها یاد می‌شود (تحریم‌های انرژی و مالی) در واقع براساس زیرساخت حقوقی که در این قطعنامه ایجاد شد، اعمال شده است.

اما این قطعنامه اساسا نه یک قطعنامه هسته ای است و نه با هدف واکنش نشان دادن به سیاست های هسته ای ایران اعمال شده است.

** قطعنامه 1929  تلاشی برای احیای فتنه 88

 قطعنامه 1929 که دقیقا در سالگرد فتنه 88 تصویب شد، محصول کار استراتژیک راهبردی آمریکا و بقیه متحدانش درباره نحوه کمک به فتنه 88 در ایران که رو به افول نهاده بود و یکی از خروجی های بازنگری استراتژیک آمریکا در سیاست خود درباره ایران پس از فتنه 88 است.

در زمستان 88 و بهار 89 بحث های مفصل و بسیار مهمی در امریکا صورت گرفت در این باره که امریکا چگونه باید با توجه به تحولات داخلی ایران، راهبرد خود را بازنویسی کند تا در تغییر محاسبات مردم و حاکمیت در ایران موفق باشد.

 این بازنگری، اگرچه در اصل یک فعالیت به شدت پنهان درون دولت امریکا بوده است، اما کاملا محرمانه نمانده و در همان ایام بخش های مهمی از آن به محیط علنی و رسانه ای راه یافته است.

بهار 1389 با اوج گرفتن بحث ها درباره ضرورت اعمال تحریم های جدید علیه ایران در اروپا و آمریکا آغاز می شود.

نخستین جملات مقام های امریکایی بعد از 13 فروردین  این بود که وقت تحریم های جدید فرارسیده است.

در روز 14 فروردین 89 اوباما در گفت وگو با شبکه تلویزیونی CBS امریکا گفت همه مدارک نشان می دهد تهران در تلاش برای دستیابی به توان تسلیحات هسته ای است.

اوباما گفت ایران با چنین توانایی می تواند زندگی را در خاورمیانه بی ثبات کند و رقابت تسلیحاتی را در منطقه به راه اندازد. وی نتیجه گرفت: «من فکر می کنم ایده کنونی ادامه افزایش فشارها است».

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه وقت آمریکا هم پیش بینی کرد شورای امنیت در زمینه تحریم های جدید ایران به اجماع خواهد رسید.

اروپایی ها هم وارد صحنه شدند و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به نمایندگی دیگران گفت: به زودی باید تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال شود.

به موازات این تلاش ها  و به قول آمریکایی ها تحریم های فلج کننده، آمریکایی ها همچنین سعی کردند یک تهدید نظامی معتبر علیه ایران ایجاد کنند از دل این استراتژی پدیده نو و خطرناک داعش سازی در دکترین امنیت ملی آمریکا طراحی شد و هیلاری کلینتون شخصا این پروژه را برای هدف گرفتن جمهوری اسلامی در دستور کار قرار داد.

با اجرایی شدن تحریم های جدید علیه ایران  مردم ایران بیشترین آسیب را از این تحریم ها بردند و بسیاری از اصناف و مشاغل در معرض نابودی و ورشکستگی قرار گرفتند و باید دراین باره تصریح کرد که سران فتنه و کسانی که درتضعیف نظام در سال 88 نقش داشتند نه تنها مقصر آشوب های هشت ماهه هستند بلکه عامل اصلی ضررهای اقتصادی به کشور و مردم ایران هستند.

عده ای در تلاش اند با انحراف افکار عمومی، جریان انقلابی را مقصر وضع تحریم های ناجوانمردانه طرف های غربی علیه ایران بدانند و تنها راه پیشرفت کشور را تسلیم در برابر آمریکا و مذاکره بدانند، که حنای این عده نیز بعد از نقض صریح آمریکایی ها برای مردم رنگی ندارد.

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده سرخس در مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است: ایران اسلامی پیش از فتنه ۸۸ در یک مسیر توسعه در عرصه‌های هسته‌ای و هوا و فضا قرار داشت و این مسئله اقتدار جهانی برای کشور ما در پی داشت.

وی ادامه داد: هدف حوادث سال ۸۸ این بود که چهره جهانی جمهوری اسلامی ایران را به‌عنوان یک کشور مقتدر و روبه‌پیشرفت در اذهان عمومی جهان بشکند.

قاضی‌زاده هاشمی به وضع تحریم‌های ثانویه علیه ایران اسلامی پس از فتنه ۸۸ اشاره و تصریح کرد: بسیاری از تحریم‌های ثانویه از مهر و آبان سال ۸۸ به بعد علیه ایران اسلامی وضع و به یک عامل فشار برای کشور ما تبدیل شد.

**دو مسئله ای که منجر به تشدید تحریم ها شد

اسماعیل کوثری نماینده سابق تهران نیز در این باره، تصریح کرد: تولید اورانیوم با غنای 20 درصد و دفاع مردم و رهبری در مقابل فتنه 88 باعث عصبانیت استکبار جهانی و منجر به اعمال تحریم های شدید علیه جمهوری اسلامی ایران شد.

وی تصریح کرد: دشمنان وقتی دیدند با انتخابات به نتیجه نرسیدند در نتیجه بحث تقلب در انتخابات را مطرح کردند، ولی مردم و رهبری به گونه ای در مقابل این توطئه ایستادند که اجازه ندادند استکبار جهانی به هدفشان برسند.

عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی نیز در گفت و گو با خبرنگار رازق با بیان این مطلب که سران فتنه عامل مستقیم تحریم ها بر علیه ایران بودند، اظهار کرد: دشمن با ناامیدی از جریان فتنه ۸۸،متوسل به تحریم ها شد  و تحریم های کالایی، خدماتی، پولی و مالی آثار فتنه ۸۸بود.

وی تصریح کرد: اگر مسؤلان به حافظه تاریخ تورم مراجعه کنند دقیقا به این نتیجه می رسند که این تحریم های سنگین که در زمستان سال ۹۰و تیرماه سال ۹۱ اعمال شد منشأ شدت تحریم ها پس از فتنه ۸۸بود.

این کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه دشمن توانست از جریان فتنه ۸۸ نتیجه لازم را بگیرد، اضافه کرد:به همین خاطر دشمن از آن ابزار نا امید شدند و به تحریم های مالی و پولی برعلیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران متوسل شدند.

وی با اشاره به این نکته که پوشش کامل و وسیع در حوزه کالایی، خدماتی، مالی و پولی ثمره جریان فتنه ۸۸بود، تصریح کرد: آثار فتنه با رنگ تحریم بر سیمای اقتصاد و سایر حوزه های دیگر دیده می شود.

شیخی با بیان این مطلب که عاملان تحریم ها را تنها نباید آمریکا و همراهانش تصور کرد، سران فتنه را عوامل مستقیم در تحریم ها بر علیه ایران اسلامی برشمرد و اضافه کرد: عوامل وابسته به سران فتنه هم در این تحریم ها دخیل هستند.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما