به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، توکل آبشناس اظهار کرد: شهرستان نهاوند با تولید ۹۰ درصد گشنیز استان همدان و ۵۰ درصد گشنیز کل کشور، رتبه اول تولید این محصول را دارد.
وی گفت: سطح زیرکشت گشنیز در نهاوند به ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار میرسد و سالانه حدود ۱۳ هزار تن گشنیز از مزارع منطقه برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: هر سال بخش عمدهای از گشنیز به صورت خامفروشی به کشورهای منطقه بهویژه پاکستان صادر میشود این در حالی است که با توسعه زیرساختهای فرآوری، میتوان ارزش افزوده بالاتری برای این برند مهم ایرانی ایجاد کرد.
وی گفت: در حال حاضر ۳۰ واحد بوجاری، یک کارخانه اسانسگیری و روغنگیری و یک واحد عرقگیری گشنیز در این شهرستان فعال است.
آبشناس با بیان اینکه اسانس مرغوب گشنیز نهاوند پایه تولید ۲۶۰ نوع عطر و ادکلن در کشورهای اروپایی است در ادامه بر اهمیت پایدارسازی برند "گشنیز نهاوند" تأکید کرد و افزود: برگزاری جشنواره گشنیز بستری مناسب برای معرفی بیشتر این محصول و ظرفیتهای آن را فراهم کرده و باعث شده نگاه سرمایهگذاران به نهاوند جلب شود.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: گشنیز نهاوند علاوه بر ظرفیت بالای صادرات، به دلیل خواص درمانی، کاربرد در طب سنتی برای درمان برخی بیماریها و نقش مهمش در تولید نقل گشنیز، جایگاه ویژهای یافته و اکنون به عنوان منبعی برای رونق اقتصادی منطقه و الگویی برای برندسازی محصولات کشاورزی کشور معرفی میشود.
وی اظهار کرد: اگر پای سرمایهگذاران خارجی به صنعت گشنیز نهاوند باز شود، این شهرستان میتواند سهم بزرگتری از بازارهای داخلی و جهانی را برای برند گشنیز نهاوند به ارمغان آورد و موجب رونق اقتصادی منطقه شود.