به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، رونق واحدهای تولیدی موجب ایجاد اشتغال و افزایش تولید محصولات مختلف و توسعه هر منطقه میشود. برای به حداکثر رساندن ظرفیت واحدهای تولیدی، زمینهها و ایجاد بسترهای مناسب لازم است و در این بخش نقش دولت اهمیت دارد. مسئولان در فراهم کردن شرایط و ایجاد زیرساختهای مختلف انرژی و خدماتی نقش اصلی را دارند و با انجام اقدامات لازم میتوانند در رونق گرفتن تولید و اشتغال نقش افرین باشند.
شناخت دقیق مشکلات تولیدکنندگان، برگزاری جلسات مختلف با حضور سرمایهگذاران و صاحبان واحدهای تولیدی، بازدید از کارگاههای تولیدی و تلاش برای رفع مشکلات آنها از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود. بانکها از دیگر عوامل مهمی هستند که میتوانند با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و به موقع، یاریگر تولیدکنندگان باشند و با ارفاقات قانونی در خصوص بازپرداخت تسهیلات، استمهال بدهی و کمک در تضامین بانکی کمکحال تولید باشند.
حل مشکلات شهرکهای صنعتی به عنوان مراکز اصلی تولید از دیگر موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا تولیدکنندگان با اشتیاق به امر تولید همت کنند. در شهرستان نهاوند که دارای ظرفیتهای فراوان در بخشهای کشاورزی، معدنی، صنعتی، مبل و منبت، خدماتی و دیگر ... است؛ تولیدکنندگان و واحدهای شهرک صنعتی این شهر مشکلات زیادی دارند. در شهرک صنعتی این شهرستان تعداد واحدهای تولیدی به ۱۰ واحد هم نمیرسد و بیشتر واحدهای تولیدی یا تعطیل هستند یا با ظرفیت بسیار کم فعالیت دارند.
در این شرایط لازم است تا اقدامات کافی توسط مسئولان برای رفع موانع و تسهیل شرایط تولید انجام شود چون این کار باعث افزایش اشتغال میشود.
واحدهای تولیدی شهرک صنعتی نهاوند تعیین تکلیف شوند
علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در مجلس با انتقاد از وضعیت شهرک صنعتی نهاوند گفت: اگر قرار است صنعت شهرستان تکانی بخورد باید عملی کار شود دیگر توجیه و تکرار مکررات و حرف کافی است.
وی اظهار داشت: هدف توسعه، تولید است در حالی که عمده زیرساختها با مشکل مواجه شده و سالها است اقدام عملی نمیشود چون اگر وظایف ذاتی هر ارگان انجام شود نیازی به پیگیری نیست.
نثاری افزود: وضعیت شهرک صنعتی قابل قبول نیست باید به دنیال کار برای مردم باشیم ولی اینجا هنوز به دنبال بدیهیترین موارد هستیم.
وی گفت: ۵۲۰ قطعه زمین در شهرک صنعتی نهاوند داریم ولی تعطیل هستند این ظرفیت در شهرستان هست ولی یعنی در شهرستان با وجود ظرفیت کشاورزی، صنعتی، مبل و منبت و عرصههای دیگر نمیشود این زمینها در اختیار صنعتگران قرار بگیرد.
نماینده مردم نهاوند در مجلس افزود: چرا باید شهرک صنعتی نهاوند، در استان با پتانسیلهای زیاد راکد باشد؟ نثاری با تأکید بر تعیین تکلیف واحدهای صنعتی رها شده شهرک صنعتی نهاوند گفت: نهاوند ظرفیت سه شهرک صنعتی را دارد، اما متاسفانه اندر خم بلاتکلیفی واحدهای تولیدی تعطیل، نیمه تعطیل و بلاتکلیف معطل مانده است.
نماینده نهاوند در مجلس اظهار داشت: هر واحدی که قصد تولید ندارد و شهرک را معطل خود کرده است، خلع ید یا تعیین تکلیف شود تا واحدهای جدید که قصد تولید دارند شروع به فعالیت کنند.
به گزارش عصر همدان، صاحبان واحدهای تولید لبنیات، صنایع تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی، دامداریها و چندین واحد تولیدی دیگر شهرستان نهاوند مشکلاتی دارند که اگر حمایت شوند هم تولید را افزایش میدهند و هم باعث اشتغالزایی بیشتر میشوند. صاحبان این واحدهای تولیدی اعلام کردند: در راستای تولید میتوانیم به چرخه تولید برگردیم و فقط نوبت مسئولان است، سرمایه در گردش در اختیار ما قرار دهند و با ایجاد زیرساختها باعث رونق گرفتن تولید شوند.
اختصاص اعتبار ۹۹۶ میلیاردی برای رونق تولید در استان همدان
مجتبی حسینی معاون اقتصادی استاندار در جلسه ستاد توسعه، پیشرفت و رفع موانع تولید شهرستان نهاوند خطاب به صاحبان واحدهای تولیدی این شهرستان گفت: به نوبه خودم از همه عذرخواهی میکنم چرا که دغدغههای شما به کمکاری در استان در بازههای گذشته بازمیگردد که با تأکید استاندار و تشکیل ستاد توسعه مبنای حل چنین معضلاتی در استان گذاشته شده است.
وی ادامه داد: برای احیای هر ۹ واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی نهاوند تسهیلات در نظر گرفته میشود تا بتوانیم شاهد در چرخه قرار گرفتن این واحدها باشیم. معاون استاندار همدان افزود: هر ۴۰ واحد راکد شده شهرک صنعتی نهاوند به استانداری معرفی شود تا تعیین تکلیف نهایی و علت راکد ماندن آنها مشخص شود و واحدهایی که نمیخواهند کار کنند و زمین را گرفته و شهرک را هم بلاتکلیف کرده اند خلع ید شوند.
وی در خصوص ارائه تسهیلات برای رونق تولید و اشتغالزایی گفت: بیش از ۹۹۶ میلیارد تومان اعتبار تبصره ۱۸ به استان اختصاص یافته که ۳۰۲ میلیارد تومان آن به حهاد کشاورزی اختصاص یافته است.
حسینی ادامه داد: همچنین ۳۰۵ میلیارد تومان به اداره صنعت، معدن و تجارت و ۲۵۰ ميليارد تومان به اداره میراث فرهنگی و بقیه اعتبار هم بین دستگاههای مختلف توزیع میشود.
وی افزود: در برش شهرستانی این دستگاهها هم سهم شهرستان مشخص و به دستگاهها پرداخت تا در اختیار متقاضیان قرار گیرد. حسینی بیان کرد: برای سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری صنایع خرد با حمایت نماینده در شهرستان برنامه داریم که موجب شکوفایی اقتصادی و توسعه این شهرستان میشود.
مدیران موظف به تسریع در رفع مشکلات شهرک صنعتی نهاوند مجنبی بیرانوند فرماندار نهاوند نیز در خصوص مشکلات واحدهای تولیدی شهرک صنعتی با بیان اینکه با توجه به شعار سال و تاکید استاندار، توسعه و پیشرفت و رفع موانع تولید باید اولویت همه مدیران باشد.
وی افزود: واحدهایی که نمیخواهند کار کنند و زمین را گرفته و شهرک را هم بلاتکلیف کرده اند، هرچه سریعتر جهت رفع تکلیف با مدیران ذیربط همکاری نمایند. فرماندار نهاوند اظهار داشت: هر دستگاه جهت فعال و احیا شدن صددرصدی شهرک صنعتی تمامی مصوبات و کارهای محوله را در اولویت کاری خود قرار دهد.
وی بیان کرد: ۴۰ واحد که دارای پروانه بهرهبرداری شهرک صنعتی هستند ظرف یک هفته شناسایی و دلیل عدم فعالیت و پیشنهاد لازم جهت احیا آنها توسط اداره صمت به فرمانداری شهرستان ارائه شود.
بیرانوند گفت: جهت احیا و به چرخه فعال بازگشتن واحدهای تولیدی، تسهیلات مورد نیاز با مساعدت معاون اقتصادی استاندار و با بررسی میزان مشکلات هر واحد در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.