کد مطلب: 58668
18. ارديبهشت 1404 - 7:10
لایروبی 13 کیلومتر از رودخانه شهرستان نهاوند
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: در سال گذشته تنها در شهرستان نهاوند ۱۳ کیلومتر از رودخانه‌های شهرستان لایروبی شده است.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، علیرضا نثاری"در جریان بازدید میدانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان از رودخانه گاماسیاب، بندهای انحرافی و مسیل‌های اطراف شهر نهاوند که با حضور فرماندار نهاوند و جمعی از مسئولان محلی انجام شد، گفت: نقش حیاتی رودخانه‌ها در توسعه پایدار شهرستان بسیار مهم است، ما می‌خواهیم توسعه اشتغال از مسیرهای قانونی و هدفمند پیگیری شود.
نثاری با بیان اینکه طرح‌های گردشگری بازدهی اقتصادی بسیار بالاتری دارند گفت: هزینه، بازدهی و اشتغال در طرح های گردشگری به نسبت طرح‌های صنعتی بسیار قابل توجه است و بلید برنامه ریزی خوبی در این حوزه انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت ساماندهی رودخانه‌ها و بندهای انحرافی، افزود: احداث و تکمیل بندهای انحرافی گبری بیان تکه و ... به نسبت اولویت باید در برنامه‌های آب منطقه‌ای قرار گیرد.
وی ضمن تقدیر از برنامه انسداد چاه های غیر مجاز شهرستان، افزود: با انسداد چاه‌های غیرمجاز، و صرفه‌جویی از محل آن،  و اختصاص به صنایع و ... توسعه شهرستان فراهم خواهد شد.
در ادامه مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان با انتقاد از برخی ساخت‌وسازهای بی‌رویه در بستر رودخانه اظهار داشت: در برخی نقاط، مسیر رودخانه کاملاً مسدود شده، مجوز ساخت‌وسازها در این نقاط چگونه صادر شده است.
رضا اخلاص مند تأکید کرد: پیگیر اخذ مجوز تخصیص آب از منابع زیرزمینی برای صنایع کم‌آب‌بر از محل انسداد چاه های غیر مجاز مسدود شده هستیم.
وی افزود: کشاورزی پایدار نیازمند آب پایدار است، و این مهم تنها از مسیر مدیریت مصرف و افزایش بهره‌وری محقق خواهد شد.
رضا اخلاص مند با بیان اینکه هیچ آبی در مسیر رودخانه هدر نمی رود و در پایین دست دشت را تغذیه می کند، گفت:تصور اینکه آب جاری در رودخانه هدر می رود اشتباه است.
وی شناسایی و اولویت‌بندی نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌ها را ضروری دانست و گفت: باید با تخصیص اعتبارات ملی و شهرستانی، بحران ، عملیات لایروبی و آزادسازی رودخانه های شهرستان انجام شود
 اخلاص مند افزود: در سال گذشته تنها در شهرستان نهاوند ۱۳ کیلومتر از رودخانه های شهرستان لایروبی شده که هنوز مطالبات پیمانکاران آن پرداخت نشده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در پایان خاطرنشان کرد: «آماده‌ایم در قالب تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران، در قبال برداشت شن و ماسه مورد نیاز پروژه‌های عمرانی،  لایروبی نقاط حادثه‌خیز نیز به انجام برسد.
وی افزود:  شهرداری نهاوند طرح گردشگری خود را برای ساماندهی اطراف رودخانه باروداب جهت بررسی و تأیید به شرکت آب منطقه‌ای ارائه کند.